suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Viljan interventiovarastointi

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Interventiovarastoinnin tavoitteena on maataloustuotteiden hintatason vakauttaminen. Intervention keinoja ovat ostot interventiovarastoon, varastointi ja tuotteen myynti takaisin markkinoille.

EU:n interventiovarastoon ostetaan Suomessa vehnää, rasvatonta maitojauhetta ja voita sekä EU:n erillisellä päätöksellä ohraa ja muita maataloustuotteita.

Viljan interventiovarastointi tarjoaa viljaerän haltijalle mahdollisuuden saada EU:n alueella tuotettu viljansa myytyä. Viljasta maksetaan hallinnollisesti määrätty EU:n interventiohinta.

Suomen interventiovarastoihin ostetaan vehnää. Ostettu vilja myydään myöhemmin sisä- tai vientimarkkinoille tarjouskilpailumenettelyllä. Viljan interventiovarastointi on osa EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa.

Suomessa interventiovarastointia hallinnoi Ruokavirasto.

Toimi näin

Ennen tarjouslomakkeen lähettämistä tulee rekisteröityä Ruokaviraston markkinaosaston asiakkaaksi. Rekisteröintilomake postitetaan alkuperäisenä.

Tarjouksen tekeminen edellyttää aina vakuuden asettamista (20€/tn).

Kenelle ja millä ehdoin

Interventioon voi tarjota interventio-ostokautena, 1.11.–31.5., vehnää. Ohran tarjoaminen on mahdollista vain Euroopan komission erillisellä päätöksellä. Vehnää ostetaan interventiovarastoon viitehintaan 101,31 €/tonni koko EU:n alueella yhteensä 3 miljoonaa tonnia, jonka jälkeen siirrytään tarjouskilpailumenettelyyn.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 4.5.2020