suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Vieraslajien torjunta

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Vieraslajit ovat ihmisen toiminnan seurauksena luontoon levinneitä lajeja, joista osa voi aiheuttaa mittavia haittoja. Vieraslajit leviävät herkästi ja kaventavat luonnon monimuotoisuutta.

Alueurakkaan kuuluvaa torjuntatyötä tehdään mekaanisesti ja kemiallisesti. Kasvustojen ensimmäinen torjuntakäsittely tehdään touko–kesäkuussa ja käsittely toistetaan tarvittaessa heinä–elokuussa. Torjunnassa noudatetaan pohjavesialueille asetettuja rajoituksia.

Jättipalsami, lupiini, kurtturuusu ja espanjansiruetana ovat haitallisia vieraslajeja, joiden säännöllinen torjunta ei ole kaupungin ylläpito-ohjelmassa. Kaupunki kuitenkin huolehtii yleisiltä alueilta talkoilla kitkettyjen jättipalsamien ja lupiinien säkitetyn kitkujätteen poiskuljetuksen.

Yksityisillä maa-alueilla torjuntavastuu on maanomistajalla. Vieraslajien leviämistä kannattaa ehkäistä omilla toimilla muun muassa välttämällä näiden lajien istuttamista ja huolehtimalla puutarhajätteen asianmukaisesta hävittämisestä. Puutarhajätteen vieminen yleisille alueille on ehdottomasti kiellettyä.

Toimi näin

Ilmoita havainnot Mikkelin kaupungin yleisillä alueilla kasvavista jättiputkista sähköpostilla osoitteeseen puistot@mikkeli.fi tai puhelimitse työnsuunnittelijalle, p. 044 794 3220.

Sovi talkoista etukäteen työnsuunnittelijan kanssa puhelimitse p. 044 794 3220 tai sähköpostitse paivi.turtiainen@mikkeli.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaViherpalvelut Hyvönen Oy
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 18.9.2020