Vesiviljelyeläinten terveyslupa
- Lupa tai muu velvoite
- Koko Suomi
- Julkinen palvelu
Toimijoilla, jotka kasvattavat vesiviljelyeläimiä (kalat, ravut, simpukat) elintarvikkeeksi, jatkokasvatukseen tai istutettavaksi, tulee eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta olla toiminnalleen terveyslupa. Myös perkaamoilla tulee olla terveyslupa, jos siellä perataan viljeltyjä kaloja, jotka ovat peräisin helposti leviävän eläintaudin vuoksi perustetulta rajoitusalueelta tai rajoitusvyöhykkeeltä. S ...
Toimi näin
Lomakkeet luvan hakemiseksi löytyvät Ruokaviraston internetsivuilta.
Hakemuksessa on ilmoitettava toimijan kotipaikka ja yhteystiedot sekä niiden pitopaikkojen yhteystiedot, joissa harjoitettavaa toimintaa hakemus koskee. Hakemukseen on liitettävä kuvaus toiminnasta sekä jokaista pitopaikkaa ja perkaamoa koskeva kirjallinen kuvaus siitä, miten pitopaikassa tai perkaamossa ennalta ehkäistään, seurataan ja torjutaan eläintauteja (omavalvonnan kuvaus). Perkaamon toimintaa koskevaan omavalvonnan kuvaukseen on myös liitettävä yksityiskohtainen kuvaus toiminnassa syntyvien jätteiden ja jätevesien käsittelystä.
Kenelle ja millä ehdoin
Lupa myönnetään, jos omavalvonta katsotaan riittäväksi eläintautien havaitsemiseksi ja seuraamiseksi sekä niiden leviämisen estämiseksi tai vähentämiseksi, toiminta täyttää eläintunnistusjärjestelmästä annetun lain 21 §:ssä säädetyt vaatimukset luettelon pitämisestä ja toiminnasta ei aiheudu vakavaa vaaraa eläintautien leviämisestä. Lupa tulee olla voimassa ennen toiminnan aloittamista ja lupatiedot tulee pitää ajan tasalla.
Määräaika
Luvan tulee olla voimassa ennen toiminnan aloittamista.
Käsittelyaika
Noin kuukausi
Voimassaoloaika
Myönnetty lupa on voimassa toistaiseksi
Tausta ja lainsäädäntö
Eläintautilaki
MMM:n asetus kaloissa, äyriäisissä ja nilviäisissä esiintyvien eläintautien vastustamisesta