suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Vesiosuuskunta-avustukset

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnan tekninen lautakunta myöntää vesiosuuskunta-avustukset jätettyjen anomusten pohjalta. Vuosittain kunta on varannut avustuksiin 100.000 euroa. Vesiosuuskunta-avustuksen määrä on Laukaassa viisi prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista.

Toimi näin

Kunnalta voi saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista.

Vesiosuuskunta hakee vesiosuuskunta-avustusta Laukaan kunnan tekniseltä lautakunnalta. Avustushakemus voi olla vapaamuotoinen, mutta siinä tulee ilmetä hankkeen kustannusarvio. Avustuksella ei ole erillistä hakuaikaa.

Lisätietoja vesiosuuskunta-avustuksista antaa tekninen johtaja Janne Laiho (050 3475 247, janne.laiho@laukaa.fi).

Tausta ja lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa.

Vesiosuuskunnat voivat toimintansa alkuvaiheessa hakea tukea kunnalta. Lisäksi ne voivat hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunta voi toimia osuuskunnan lainan takaajana, kustantaa suunnittelua ja toimia neuvojana. Vesiosuuskunnan normaalia toimintaa ei ylläpidetä kunnan varoin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 18.5.2019