suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Vesiosuuskunta-avustukset

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Ylipitkiä talolinjoja avustetaan 200 metriä ylittävältä osalta.

Omatoimista vedenhankintaa avustetaan 50 % niistä kustannuksista, jotka valtionavun vähentämisen jälkeen ylittävät 2000 euroa.

Runkolinjojen ennakkorakentamista kunta voi tukea antamalla putket ja osat.

Tutustu tarkempiin avustusehtoihin, sillä ne sisältävät mm. avustusten ylärajat ja lisäehtoja, joiden tulee täyttyä jotta avustus vo ...

Toimi näin

Voit saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista kunnalta.

Tutustu avustusperusteisiin ja täytä vesihuoltoavustusanomus. Toimita täytetty avustusanomus Kiuruveden kaupungintalolla sijaitsevaan tekniseen palvelukeskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Katso Vesihuollon avustusperusteet

Tausta ja lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa.

Vesiosuuskunnat voivat toimintansa alkuvaiheessa hakea tukea kunnalta. Lisäksi ne voivat hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunta voi toimia osuuskunnan lainan takaajana, kustantaa suunnittelua ja toimia neuvojana. Kunta ei rahoita vesiosuuskunnan normaalin toiminnan ylläpitoa.

Palvelun toteuttaa

Kiuruveden kaupunki

Palvelusta vastaa

Kiuruveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020