suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Vesiosuuskunta-avustukset

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Kunta voi avustaa yksityisten asukkaiden perustamia vesiosuuskuntia, joilla turvataan osuuskunnan osakkaiden vesihuolto. Avustuksilla voidaan auttaa osuuskunnan toiminnan alkuvaihetta, varsinainen vakiintunut toiminta tulee rahoittaa osakkailta perityillä maksuilla.

Toimi näin

Voit saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista kunnalta.

Jos olet kiinnostunut kunnan vesiosuuskunnille myöntämästä avustuksesta, ota yhteyttä kunnan tekniseen yksikköön. Sieltä saat lisätietoja sekä neuvoja avustuksen hakemiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa.

Vesiosuuskunnat voivat toimintansa alkuvaiheessa hakea tukea kunnalta. Lisäksi ne voivat hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunta voi toimia osuuskunnan lainan takaajana, kustantaa suunnittelua ja toimia neuvojana. Kunta ei rahoita vesiosuuskunnan normaalin toiminnan ylläpitoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.8.2021