suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Neve Oy

Vesiliittymä

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Yksityinen palvelu

Tarvitset vesiliittymän, kun rakennat uutta kiinteistöä ja haluat liittyä kuntasi vesiverkostoon. Kiinteistön sijainnin perusteella laki voi velvoittaa sinua hankkimaan myös jätevesi- ja hulevesiliittymät. Liittymät toimittaa Napapiirin Vesi Oy.

Vesiliittymä soveltuu omakotitaloon, paritalon puolikkaaseen, vapaa-ajan asuntoon, rivitaloon, kerrostaloon tai liikekiinteistöön.

Vesiliittymätoimi ...

Toimi näin

Kun olet rakentamassa kiinteistöä, toimi näin:

  1. Liitostapalausunto

Lvi-suunnittelijasi pyytää meiltä lähtötiedot eli liitostapalausunnon, joka toimitetaan 2 viikon kuluessa, ja laatii piirustukset. Tämän jälkeen pääset hakemaan rakennuslupaa.

2. Liittymähakemus

Kun sinulle on myönnetty rakennuslupa, voit hakea liittymää täyttämällä sähköisen liittymähakemuksen verkkosivuillamme.

3. Liittymäsopimus

Olemme sinuun yhteydessä ja käymme läpi sopimuksen yksityiskohdat. Allekirjoitamme liittymäsopimuksen. Liittymä laskutetaan sopimuksen teon yhteydessä, maksuaikaa on kuukausi.

4. Liittymän rakentaminen

Rakennamme vesiliittymän. Laskutamme työmaan aikaisen vedenkulutuksen voimassaolevan hinnaston mukaisesti. Samalla laskutamme sinulta venttiilin avauksen.

5. Vesimittarin asennus

Tilaa vesimittarin asennus täyttämällä sähköinen mittarointilomake verkkosivuillamme.

Kenelle ja millä ehdoin

Hinnoittelu ja ehdot

Liittymismaksun kokonaismäärä määräytyy toimitukseen kuuluvien vesiliittymien mukaan. Näitä ovat käyttö-, jäte- ja hulevesiliittymät. Kiinteistölle tarpeelliset liittymät määrittyvät vesihuoltolain ja yleisten toimitusehtojen perusteella.

Liittymismaksuun lisätään mahdollisesta ylimääräisestä rakentamisesta tai erikoistekniikasta aiheutuneet todelliset kustannukset.

Liittymäsopimuksen yhteydessä tehdään myös käyttövesisopimus. Veden perus- ja käyttömaksut löydät samasta hinnastosta liittymähintojen kanssa.

Palvelun toteuttaa

Neve Oy

Palvelusta vastaa

Neve Oy
Tekstistä vastaa: Neve Oy
Päivitetty: 15.2.2024