suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Vesiliikennelain mukainen lupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Jos järjestät toistuvasti samalla vesialueella kilpailuja tai harjoituksia, joissa käytetään moottoroituja vesikulkuvälineitä, on toiminalle haettava vesiliikennelain mukainen lupa. Hakemuksen karttoineen ja liitteineen voi toimittaa ympäristönsuojelun toimistoon. Ennen hakemuksen jättämistä, ole yhteydessä ympäristönsuojeluun, jotta voimme keskustella asiasta ja miettiä paikan sopivuutta kyseiseen toimintaan. Seinäjoen harvat vesistöt ovat pieniä ja niiden rannoilla on paljon vapaa-ajan asutusta, joten erilaisten toimintojen yhteensovittaminen on haasteellista.

Toimi näin

Lupahakemuksessa pitää olla kartta toiminta-alueesta, vesialueen osakkaiden kirjallinen suostumus, selvitys turvallisuusnäkökohdista ja suunnitelma alueen siivouksesta tai muusta kunnostuksesta tapahtuman jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksullinen.

Maksu perustuu käytettyyn työaikaan.


Määräaika

Mahdollisimman aikaisessa vaiheessa aloitetaan ennakkoneuvottelut, joka voi lyhentää varsinaisen hakemuksen käsittelyaikaa.

Käsittelyaika

Noin kolme kuukautta.

Voimassaoloaika

Määräaikainen

Tausta ja lainsäädäntö

Moottoriveneillä tai muilla moottorikäyttöisillä vesikulkuneuvoilla tapahtuvaan kilpailuun tai harjoitukseen tarvitaan yleensä kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen lupa. Jos tapahtuma sijoittuu usean kunnan alueelle, lupahakemuksen käsittelee ELY-keskus. Lupa tarvitaan, jos tapahtuma järjestetään toistuvasti tai säännöllisesti. Lupa on haettava myös yksittäiseen tapahtumaan, jos siitä on odotettavissa huomattavia haittoja luonnolle, muulle ympäristölle, asutukselle, yleiselle virkistyskäytölle ja kalastukselle.

Vesiliikennelain mukaista lupaa ei tarvita, jos toiminnalle on jo myönnetty ympäristölupa tai jos alue on kaavassa erikseen osoitettu tällaista toimintaa varten.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 19.3.2020