suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Vesikulkuneuvojen/moottoreiden ennakkoilmoittajaksi Traficomille

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ennakkoilmoittamisen järjestäminen.

Ennakkoilmoittajan tehtäviin kuuluu veneen tai moottorin tietojen tallentaminen vesikulkuneuvorekisteriin ennen rekisteröintiä.

Ennen kunkin yksilön ennakkoilmoituksen tekemistä meille lähetetään rekisteriin talletettavaksi vesikulkuneuvon tai moottorin mallin tekniset tiedot ja hyväksyntätiedot. Meille toimitetaan myös mallia koskevan vaatimustenmukaisuusvakuutuksen. Näin vaatimustenmukaisuusvakuutusta ei tarvitse tarkistaa enää jokaisen yksilön ensirekisteröinnin yhteydessä. Ennakkoilmoitusta käyttäen saa rekisteröidä vain uuden tai aikaisemmin rekisteröimättömän vesikulkuneuvon tai moottorin, jota ei ole muutettu valmistajalta toimittamisen jälkeen.

Ennakkoilmoituksen ja vaatimustenmukaisuusvakuutuksen tarkistamisen jälkeen vesikulkuneuvo tai moottori voidaan rekisteröidä ja ottaa käyttöön, kun muut rekisteröinnin ja käyttöönoton edellytykset täyttyvät.

Toimi näin

Kuinka toimin, jos yritykseni haluaa ennakkoilmoittajaksi?

  1. Tutustu ensin kumppanuuden yleisiin edellytyksiin.
  2. Tutustu vesikulkuneuvojen ja/tai moottoreiden ennakkoilmoitussopimukseen sekä sopimuksen liitteisiin.
  3. Täytä hakemus vesikulkuneuvojen tai moottoreiden ennakkoilmoittamiseksi (B528) sekä yritystieto- ja vastuuhenkilölomake (B529) ja toimita se täytettynä sähköpostiosoitteeseen vene.rekisterointi (at) traficom.fi
  4. Tarkastamme, että sopimuskumppaniksi haluava yritys täyttää laissa säädetyt kumppaniksi pääsyn edellytykset. Tarvittaessa pyydämme yritykseltäsi lisäselvityksiä yrityksen luotettavuuden, asiantuntevuuden ja vakavaraisuuden varmistamiseksi. Kun olemme todenneet yrityksen täyttävän vaatimukset, toimitamme me yrityksellesi ennakkoilmoitussopimukset (kaksi kappaletta) liitteineen hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi
  5. Toimita sopimukset täytettyinä ja allekirjoitettuina liitteineen Traficomiin osoitteeseen: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, PL 320, 00059 TRAFICOM
  6. Kun yrityksesi ilmoittamien henkilöiden luotettavuus on tarkistettu ja sopimus on hyväksytty, toimitamme käyttöoikeudet ennakkoilmoittamista varten yrityksen ilmoittamille ennakkoilmoittajille. Käyttöoikeusvastuuhenkilö voi hakea myöhemmin myös muille yrityksen henkilöille käyttöoikeuksia joko yritystieto- ja vastuuhenkilölomakkeella tai sähköisesti.

Saat tarkempia käytännön ohjeita sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennakkoilmoittajan yleiset edellytykset.

Vastaamme Traficomissa vesikulkuneuvon ja sen moottorin ennakkoilmoitustoiminnan järjestämisestä. Hankimme ennakkoilmoituksen järjestämiseksi tarvittavat avustavat palvelut julkisilta tai yksityisiltä yhteisöiltä (ennakkoilmoittaja).

Vesiliikennelain (782/2019) 113 pykälässä on säädetty ennakkoilmoittajan yleisistä edellytyksistä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 10.5.2021