suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihian kunnan vesihuoltolaitos on Laihian kunnan omistama. Vesihuoltolaitos vastaa puhtaan veden jakelusta ja jäteveden puhdistuksesta Laihian kunnan alueella.

Yhteyshenkilöt vesiasioissa löydät kunnan kotisivuilta. Kiinteistön liittämiseksi vesi- ja viemäriverkostoon tulee olla yhteydessä vesihuoltoinsinööriin. Lisätietoa tarkemmin liittymisasioista voit lukea kunnan kotisivuilta löytyvästä Rakentajan oppaasta.

Vesihuollon vikapäivystys toimii vuorokauden ympäri.

Vesimittarin lukeman voit ilmoittaa myös sähköisesti kunnan kotisivujen kautta.

Toimi näin

Lisätietoja vesihuollon asioista kunnassa saat vesihuoltoinsinööriltä (uudisrakentaminen, kunnossapito ja liittyminen verkostoon), puhdistamonhoitajalta (jätevedenpuhdistamo), vesilaitoshoitajalta (vesilaitos) ja teknisen osaston toimistosihteeriltä (vesilaskutus).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vesitaksan, maksuperusteet, maksut ja palveluhinnaston löydät kunnan kotisivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 23.6.2020