suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuhmon VesiEnergia Oy

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Kuhmo
  • Julkinen palvelu

Kuhmon VesiEnergia Oy:n toiminnallisena ajatuksena on puhtaan talousveden tuottaminen/toimittaminen Kuhmon VesiEnergia Oy:n asiakkaille turvallisesti ja järkevin kustannuksin, sekä jätevesien vastaanottaminen/puhdistaminen viranomaisten asettamien normien mukaisesti.

Kuhmon VesiEnergia Oy toimittaa asiakkailleen ainoastaan pohjavettä. Keskustan alueen vesi pumpataan Hetesuon, Siikalahden ja Tönäl ...

Toimi näin

Vesihuoltoverkostoon liittymisellä tarkoitetaan kiinteistön liittämistä vesihuoltolain mukaisesti Kuhmon VesiEnergia Oy:n vesijohtoon ja/tai jätevesiviemäriin. Kiinteistön liittämisestä vesihuoltoverkostoon sekä vesihuoltopalveluiden käytöstä sovitaan liittymis- ja käyttösopimuksella. Uuden kiinteistön mahdollisuudesta liittyä verkostoon on sovittava hyvissä ajoin ennen rakennushankkeen käynnistymistä vesihuoltolaitoksen esimiesten kanssa. Uudiskohteille sopimus tehdään, kun hankkeelle on myönnetty rakennuslupa.

Kiinteistön omistajan vaihtuessa on vesilaskutukseen ilmoitettava uuden omistajan tiedot ja vesimittarilukema päivältä, josta alkaen vesilaskutus siirretään uudelle omistajalle. Ilmoituksen perusteella Kuhmon VesiEnergia Oy:n tekee kiinteistölle uuden liittymis- ja käyttösopimuksen, joka lähetetään uudelle omistajalle allekirjoitettavaksi (palvelukanavat: palvelupaikka, puhelinpalvelu, verkkoasionti)

Vesilaskutus suoritataan pääsääntöisesti 4 kertaa vuodessa. Laskuista kolme on arviolaskuja ja yksi perustuu pyydettävään vesimittarilukemaan. Mikäli kulutuspisteeen veden käyttö on vähäistä, voidaan laskutus suorittaa kerran vuodessa mittarilukeman perusteella.

Vesimittarilukema on ilmoitettava ensisijaisesti Online -verkkoasiointipalvelun kautta (verkkoasiointi).

Online -palvelussa Kuhmon VesiEnergia Oy:n asiakas voi antaa vesimittarilukemansa ja seurata omaa vedenkulutustaan. Palvelussa voi myös tarkastaa ja muuttaa omia yhteystietoja sekä selailla aikaisempia laskuja ja hallita palvelutiedotteiden / häiriötiedotteiden tilausta (verkkoasiointi).

Online -palvelussa palvelutiedotteiden käyttöönottamisella asukkaat voivat tilata ilman rekisteröitymistä omaa kiinteistöään tai taloyhtiötään koskevat mm. vedentoimitusta koskevat tiedotteet / häiriötiedotteet matkapuhelimeensa ja/tai sähköpostiinsa. Palvelutiedotteen tilauksen voi myös peruuttaa on Onlinen kautta (verkkoasiointi).

Häiriötilanne -kartalla näkyy alueet, joille on tulossa vedentoimituksen katkoja (verkkoasiointi).

Vikailmoituksen voi tehdä Kuhmon VesiEnergia Oy:n vesi- ja viemäriverkoston toimintahäiriöstä (puhelinpalvelu).

Vedenjakelupiste jätevedenpuhdistamolla on avoinna 24/7 (häiriötilanteet ja loma-asukkaat) (palvelupaikka).

Asuntovaunujen kemiallisen WC:n (kemssan) tyhjennyspaikka jätevedenpuhdistamolla, on merkitty lastauslaituille (palvelupaikka).

Kuhmon VesiEnergia Oy:n verkkosivulla on tietoa taksoista, palveluhinnoista, vedenlaadusta, toiminta-alueista ym (verkkoasionti).

Kenelle ja millä ehdoin

Kuhmon VesiEnergia Oy:n asiakkuus tai palveluiden käyttö.

Palvelun toteuttaa

Kuhmon VesiEnergia Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Kuhmon kaupunki

Palvelusta vastaa

Kuhmon VesiEnergia Oy
Tekstistä vastaa: Kuhmon VesiEnergia Oy
Päivitetty: 14.7.2021