suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun Vesi liikelaitos

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Keuruun Vesi liikelaitos huolehtii Keuruun kaupunginhallituksen hyväksymällä toiminta-alueella hyvälaatuisen veden hankinnasta, jakelusta sekä jätevesien viemäröinnistä ja riittävästä puhdistuksesta. Vesilaitoksen kehittäminen, toimintakunnon ylläpito ja uuden verkoston rakentaminen kuuluvat laitoksen ohjelmaan. Suunnitelmallisella ja tehokkaalla toiminnalla Keuruun Vesi pitää asiakkailta perittäv ...

Toimi näin

Toimi näin, kun haluat liittyjä vesi- tai viemäriverkostoon. Täytä hakemus liittymisestä vesi- ja/tai viemäriverkostoon. Toimita hakemus Keuruun Vesi liikelaitokselle hyvissä ajoin ennen kuin tarvitset liittymää. Hakemuksen tietojen perusteella toimitamme hakijalle tiedot liittämiskohdasta sekä liittymissopimuksen. Hakemuslomake löytyy kohdasta Täytä lomake tai Keuruun Veden verkkosivuilta tai sen voi noutaa Keuruun Veden toimistosta.

Kiinteistöä ei liitetä verkostoon ennen kuin liittymissopimus on allekirjoitettu omistajan/omistajien toimesta. Toimitusaika liittämistyölle on viisi arkipäivää.

Ilmoita toimistolle myös omistajan vaihtumisesta tai yhteystietojen muuttumisesta. Omistajan vaihtumisen ilmoituslomake löytyy Täytä lomake kohdasta tai Keuruun Veden verkkosivuilta tai sen voi noutaa Keuruun Veden toimistosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Vesi- ja/tai viemäriverkostoon liitettävän kiinteistön tulee sijaita Keuruun Veden toiminta-alueella. Toiminta-alueen ulkopuolella olevan kiinteistön liittämisestä Keuruun Vesi liikelaitos päättää tapauskohtaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Palvelun toteuttaa

Keuruun Vesi liikelaitos

Muut vastuuorganisaatiot

Keuruun kaupunki

Palvelusta vastaa

Keuruun Vesi liikelaitos
Tekstistä vastaa: Keuruun Vesi liikelaitos
Päivitetty: 2.4.2024