suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Kunnat ovat velvoitettuja kehittämään vesihuolto ja osallistumaan sen yleissuunnitteluun. Kunnan vesihuollon tehtävänä on huolehtia muun muassa käyttövesien toimittamisesta, vesi- ja viemäriverkoston kunnossapitämisestä ja sade- ja jätevesien poisjohtamisesta.

Hyrynsalmen kunnassa vesihuollosta vastaa kuntakonserniin kuuluva Vesi-Mega Oy. Vesi-Megan toiminta-alueena ovat keskustaajama, Ukkohalla, Kangasjärvi, Haapola, Väisälä sekä Moisiovaara.

Toimi näin

Kiinteistön omistaja tekee vesi- ja viemäriverkostoon liittymisestä sopimuksen Vesi-Mega Oy:n kanssa. Sopimus tarvitsee liitteekseen hakemuksen ja lainvoimaisen rakennusluvan.

Hakemuslomakkeen saa tulostettuna versiona Hyrynsalmen kunnantalolta ja se tulee toimittaa täytettynä tai sähköisenä Vesi-Megan toimistosihteerin sähköpostiin. Toimistosihteeriin voi olla myös yhteydessä kiinteistön omistajanvaihdokseen tai rakennuksen laajennukseen liittyvissä asioissa.

Vesimittareihin liittyvissä kysymyksissä kannattaa ensiksi tutustua Ohjeita pientalorakentajille esitteeseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Vesi- ja viemäriverkostoon liittyminen kunnassa on tarkoitettu niille kiinteistölle jotka sijaitsevat edellä mainituilla toimialuilla. Tapauskohtaisesti liittymistä voidaan harkita niiden ulkopuolella.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 1.9.2020