suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Urjala
  • Yksityinen palvelu

Urjalan kunnan vesihuoltolaitos järjestää vesihuoltopalvelut kaava-alueilla. Halkivahan alueella palvelun tarjoaa Halkivahan Vesiosuuskunta.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman asuinalueen verkostopalvelujen tarjoajaan. Häneltä saat tarkempia tietoja palvelujen toimintasalueesta, liittymissopimuksen laatimisesta ja varsinaisista liitostöistä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Urjalan kunnan vesihuoltolaitoksen taksa Halkivahan vesiosuuskunnan taksa

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistössä käytetään kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus voidaan varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUrjalan kunta
Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 4.3.2020