suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Urjala
  • Yksityinen palvelu

Urjalan kunnan vesihuoltolaitos järjestää vesihuoltopalvelut kaava-alueilla. Halkivahan alueella palvelun tarjoaa Halkivahan Vesiosuuskunta.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman asuinalueen verkostopalvelujen tarjoajaan. Häneltä saat tarkempia tietoja palvelujen toimintasalueesta, liittymissopimuksen laatimisesta ja varsinaisista liitostöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistö käyttää kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus on mahdollista varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Palvelun toteuttaa

Urjalan kunta

Palvelusta vastaa

Urjalan kunta
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 4.3.2020