suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Keskitetystä talousvesihuollosta vastaa kaupungin vesihuoltolaitos, vesiosuuskunta sekä pienet, enintään muutaman talouden yhtiöt tai yhtymät. Lahnasten vesiyhtymä sekä Sulkavan ja Tihilän seudun vesiosuuskunnat. Pieni osa kiinteistöistä saa talousvetensä naapurikuntien puolella toimivista vesilaitoksista tai -osuuskunnista.

Likakaivojen tyhjentämisen hoitavat yksityiset yritykset. Toiminta vaati ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Jätevesien käsittelyssä on aina noudatettava vesihuolto- ja ympäristölakien määräyksiä.

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistö käyttää kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus on mahdollista varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Palvelusta vastaa

Kiuruveden kaupunki
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 29.9.2022