suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Uudenmaan ympäristökeskus

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistössä käytetään kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus voidaan varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen terveysvalvonta antaa asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, jonka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksesta saat lisätietoa jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Vesihuoltolain mukaan vesihuoltolaitoksen toiminta-alueella oleva kiinteistö on liitettävä laitoksen vesijohtoon ja viemäriin. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta voi myöntää hakemuksesta kiinteistölle vapautuksen edellä mainitusta liittymisvelvollisuudesta. Löydät tarkempia tietoja vapautushakemuksen tekemisestä ja vapautumisen edellytyksistä ympäristökeskuksen nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Uudenmaan ympäristökeskus
Palvelusta vastaaKeski-Uudenmaan ympäristökeskus
Alue Järvenpää, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Tuusula
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan ympäristökeskus
Päivitetty: 2.12.2019