suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Vesi- ja jätevesilaskutus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolassa veden laskutus perustuu suurilta osin arviolaskutukseen. Laskutukset ovat arvioita, jotka tasataan mittarilukeman mukaan kerran vuodessa. Arviolasku tehdään tasauslukeman yhteydessä saadun vuosikulutusarvion perusteella. Heinolassa vesilaitos laskuttaa asunto- tai kiinteistöosakeyhtiöitä, jotka laskuttavat edelleen osakkaitaan. Pieniä kiinteistöjä laskutetaan joko kerran kuukaudessa, ne ...

Toimi näin

Ilmoita vesimittarin lukema, kun vesilaitos sitä tiedustelee.

Jos haluat laskutuksen todellisen kulutuksen mukaan, ilmoita vesimittarin lukema KulutusWebbiin Heinolan kaupungin verkkosivujen kautta tai vesihuoltolaitoksen toimistoon puhelimitse, sähköpostitse tai paikan päällä. Ilmoita vesimittarin lukema kuitenkin vähintään kerran vuodessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinun tulee olla liittynyt vesi- ja viemäriverkostoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesilaitoksen toimittama talousvesi on maksullista. Asunto-osakeyhtiöissä asukkaat maksavat vedestä yleensä kuukausittain. Pienet kiinteistöt, kuten omakotitalot, maksavat vesimaksun muutaman kerran vuodessa. Puhtaan veden hintaan vaikuttavat vedenoton, veden käsittelyn ja jakeluverkoston kustannukset.

Kiinteistökohtaiset vesimittarit mittaavat veden kulutusta.

Myös jäteveden käsittely on maksullista. Hinta muodostuu viemäriverkoston ja jäteveden käsittelyn kustannuksista. Jäteveden käsittely on tavallisesti kalliimpaa kuin puhtaan veden osto. Sako- ja umpikaivolietteiden ja esimerkiksi kanaloiden pesuvesien käsittelymaksut ovat korkeampia kuin tavanomaisen talousjäteveden käsittelymaksut.

Palvelun toteuttaa

Heinolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 12.6.2020