suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Verohallinto

Veroilmoitus – yhteisöt

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Veroilmoituksella yritys ilmoittaa Verohallinnolle kaikki verotukseen vaikuttavat tiedot tuloverotusta varten. Veroilmoituksen tietojen perusteella Verohallinto laskee tilikauden lopullisen tuloveron määrän.

Verotus toimitetaan verovuodelta. Jos yrityksen tilikausi ei ole kalenterivuosi, verovuosi muodostuu siitä tilikaudesta tai niistä tilikausista, jotka ovat päättyneet kyseisen kalenterivuoden aikana.

Toimi näin

Yhteisön ja yhteisetuuden veroilmoitus on annettava neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymiskuukauden loppumisesta. Muiden yritysten veroilmoituksen antamisen määräaika riippuu yritysmuodosta.

Yhteisöillä ja yhteisetuuksilla verotuksen päättyminen on sidottu tilikauden päättymiseen. Jos kalenterivuoden aikana on päättynyt useita tilikausia, verotus päättyy kymmenen kuukauden kuluttua viimeisimmän tilikauden päättymiskuukauden lopusta lukien. Muilla yrityksillä verotus päättyy verovuotta seuraavan kalenterivuoden lokakuun loppuun mennessä.

Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVerohallinto
Palvelusta vastaaVerohallinto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Verohallinto
Päivitetty: 3.11.2020