suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Verohallinto

Veroilmoitus – yhteisöt

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Veroilmoituksella yritys ilmoittaa Verohallinnolle kaikki verotukseen vaikuttavat tiedot tuloverotusta varten. Veroilmoituksen tietojen perusteella Verohallinto laskee tilikauden lopullisen tuloveron määrän.

Verotus toimitetaan verovuodelta. Jos yrityksen tilikausi ei ole kalenterivuosi, verovuosi muodostuu siitä tilikaudesta tai niistä tilikausista, jotka ovat päättyneet kyseisen kalenterivuode ...

Toimi näin

Anna yhteisön ja yhteisetuuden veroilmoitus neljän kuukauden kuluessa siitä, kun tilikauden viimeinen kalenterikuukausi on päättynyt. Muiden yritysten veroilmoituksen antamisen määräaika riippuu yritysmuodosta.

Yhteisöillä ja yhteisetuuksilla verotuksen päättyminen on sidottu tilikauden päättymiseen. Jos kalenterivuoden aikana on päättynyt useita tilikausia, verotus päättyy kymmenen kuukauden kuluttua viimeisimmän tilikauden päättymiskuukauden lopusta lukien. Muilla yrityksillä verotus päättyy verovuotta seuraavan kalenterivuoden lokakuun loppuun mennessä.

Yhteisöjen, kuten osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen ja säätiön on annettava tuloveroilmoitus sähköisesti. Myös tarvittavat tilinpäätösasiakirjat on annettava sähköisesti.

Palvelun toteuttaa

Verohallinto

Palvelusta vastaa

Verohallinto
Tekstistä vastaa: Verohallinto
Päivitetty: 29.7.2022