suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Velvoitetyöllistäminen

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Urjalan kunnan työllisyyspalvelut vastaa velvoitetyöllistämisen järjestämisestä Urjalassa.

Kunta tarjoaa tietyn ehdoin palkkatuetun työntekomahdollisuuden työttömälle työnhakijalle, jonka oikeus työttömyyspäivärahaan tai ansiosidonnaiseen päivärahaan päättyy enimmäisajan vuoksi hänen täytettyään 57 vuotta. Työsuhteen kesto on enintään 6 kuukautta. Tätä ennen TE-toimiston tai kunnan työllisyyspalvelujen tehtävä on ollut selvittää omille asiakkailleen mahdollisuudet osallistua soveltuvaan työllistymistä edistävästä palveluun, kuntoutukseen tai muuhun palkkatuettuun työhön.

Velvoitetyössä Urjalan kunta tarjoaa palkkatuetun työsuhteen kuuden kuukauden ajaksi. Työaika ja palkka täyttävät työehtosopimuksen mukaiset vaatimukset eli normaalityöajan ja tehtäväkohtaisen palkan.

Palvelun tavoitteena on palkkatuetun työn keinoin täyttää työttömyysturvan työssäoloehto.

Toimi näin

Työ- ja elinkeinotoimisto ja Urjalan kunnan työllisyyspalvelut ohjaavat omat asiakkaansa palveluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun piiriin kuuluvat ainoastaan laissa tarkoitetut työttömät työnhakijat, joilla oikeus työttömyyspäivärahaan tai ansiosidonnaiseen päivärahaan päättyy enimmäisajan johdosta hänen täytettyään 57 vuotta. TE-toimisto tai Urjalan kunnan työllisyyspalvelut kysyvät työllistämisvelvoitteen piiriin kuuluvalta henkilöltä, onko hän halukas käyttämään oikeutensa velvoitetyöhön. Kunnan tarjoaman työn vastaanottaminen on vapaaehtoista. Jos asiakas on antanut suostumuksensa velvoitetyöhön ja työpaikasta on jo ehditty sopia, voi kieltäytymisestä seurata sanktioita.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUrjalan kunta, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotPirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaUrjalan kunta
Alue Urjala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 19.4.2021