suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Varhaiskasvatus yksityisessä varhaiskasvatuksessa

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla itse yhteyttä hoitopaikkaan tai palvelun tuottajaan. Yksityinen varhaiskasvatuksen tuottaja päättää lasten valinnasta, ja kirjallinen hoitosopimus tehdään aina huoltajan ja palvelun tuottajan kesken. Varhaiskasvatuksen tuottaja määrittää myös hoitomaksun. Kaikki perheet voivat hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea hoitomaksua varten.

Toimi näin

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla itse yhteyttä hoitopaikkaan tai palvelun tuottajaan. Yksityinen varhaiskasvatuksen tuottaja päättää lasten valinnasta, ja kirjallinen hoitosopimus tehdään aina huoltajan ja palvelun tuottajan kesken.

Lisätietoja löydät Keravan kaupungin verkkosivuilta:

https://www.kerava.fi/kasvatus-ja-opetus/varhaiskasvatus/yksityinen-varhaiskasvatus/

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Keravan kaupunki

Palvelusta vastaa

Keravan kaupunki
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 8.9.2023