suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keravan kaupunki

Varhaiskasvatus yksityisessä varhaiskasvatuksessa

  • Palvelu
  • Kerava
  • Julkinen palvelu

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla itse yhteyttä hoitopaikkaan tai palvelun tuottajaan. Yksityinen varhaiskasvatuksen tuottaja päättää lasten valinnasta, ja kirjallinen hoitosopimus tehdään aina huoltajan ja palvelun tuottajan kesken. Varhaiskasvatuksen tuottaja määrittää myös hoitomaksun. Kaikki perheet voivat hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea hoitomaksua varten.

Toimi näin

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla itse yhteyttä hoitopaikkaan tai palvelun tuottajaan. Yksityinen varhaiskasvatuksen tuottaja päättää lasten valinnasta, ja kirjallinen hoitosopimus tehdään aina huoltajan ja palvelun tuottajan kesken.

Lisätietoja löydät Keravan kaupungin verkkosivuilta: https://kerava.fi/palvelut/kasvatusopetus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/yksityinen-p%C3%A4iv%C3%A4hoito

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

https://kerava.fi/palvelut/kasvatusopetus-ja-koulutus/varhaiskasvatus/yksityinen-p%C3%A4iv%C3%A4hoito/yksityisen-hoidon-tuki-ja-kuntalis%C3%A4

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeravan kaupunki
Palvelusta vastaaKeravan kaupunki
Alue Kerava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keravan kaupunki
Päivitetty: 1.2.2022