suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Varhaiskasvatus yksityisessä ryhmäperhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa ryhmäperhepäivähoidosta. Ryhmässä on kaksi työntekijää, lapsia voi olla enimmillään kahdeksan. Lisäksi ryhmässä voi olla kaksi osa-aikaista lasta, jotka ovat perusopetuslain mukaisessa esiopetuksessa tai koululaisia. Ryhmäperhepäivähoito toimii tarkoitukseen erikseen varatussa tilassa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja Kangasalan varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuksessa lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Kangasalan varhaiskasvatussuunnitelma on nähtävillä varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Ryhmäperhepäivähoidon sisältöä määrittää varhaiskasvatuslaki, varhaiskasvatusksen perusteet sekä kaupungin varhaiskasvatussuunnitelma. Lisäksi perhepäivähoitajat laativat lasten varhaiskasvatussuunnitelmien pohjalta ryhmän toimintasuunnitelman.

Kaupungilla on lakisääteinen velvollisuus hyväksyä, ohjata ja valvoa kaupungin alueella tuotettuja varhaiskasvatuspalveluita. Lisäksi palvelun tuottajalta vaaditaan julkisesti nähtävillä oleva omavalvontasuunnitelma.

Toimi näin

Yksityiseen perhepäivähoitoon hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan palvelun tuottajaan eli perhepäivähoitajaan. Perhe tekee palvelusopimuksen yksityisen palveluntuottajan kanssa, jonka perusteella voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea ja Kangasalan kuntalisää.

Lisätietoja Kangasalan yksityisen varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021