suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Varhaiskasvatus yksityisessä perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tarjoaa varhaiskasvatuslain mukaisia varhaiskasvatuspalveluja lapsille tavallisesti omassa kodissaan.

Toiminta perustuu valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuksessa lapselle laaditaan varh ...

Toimi näin

Yksityiseen perhepäivähoitoon hakeudutaan ottamalla yhteyttä suoraan palvelun tuottajaan eli perhepäivähoitajaan. Perhe tekee palvelusopimuksen yksityisen palveluntuottajan kanssa, jonka perusteella voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea ja Kangasalan kuntalisää.

Lisätietoja saa Kangasalan yksityisen varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelusta vastaa

Kangasalan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 21.11.2022