suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Varhaiskasvatus yksityisessä päiväkodissa

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Lempäälän kunta
Alue: Lempäälä
Palvelun kielet: englanti, suomi

Lempäälässä on mahdollisuus valita kunnallisen varhaiskasvatuksen sijasta palvelusetelillä tuettava yksityinen varhaiskasvatus tai yksityisen hoidon tuella ja yksityisen hoidon tuen kuntalisällä tuotettu palvelu. Palveluseteli on käytössä vain yksityisissä päiväkodeissa.


Toimi näin

Ota ensin yhteyttä yksityiseen palveluntuottajaan ja tiedustele vapaata hoitopaikkaa. Hoitopaikan löydyttyä tee palvelusetelihakemus. Palvelusetelipäiväkodit ja palvelusetelihakemus löytyvät Palvelusetelihakemus ja palvelusetelipäiväkodit -linkistä.

Yksityisen hoidon tukea ja yksityisen hoidon tuen kuntalisäää haetaan Kelasta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on tarkoitettu varhaiskasvatusikäisille, oman kunnan asukkaille.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta


Palvelun toteuttaa: Lempäälän kunta (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)