suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Varhaiskasvatus vuorohoito

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa järjestetään SatuSeikelän päiväkodissa..

Toimi näin

PÄIVÄHOITOON HAKEMINEN

Hakemus tulee jättää pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan. Maskun kunnassa päivähoitoon hakeminen tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella (myös paperilomakkeet mahdollisia).

Palveluun kirjaudutaan lapsen vanhemman/huoltajan verkkopankkitunnuksilla. Perheen jokaisesta päivähoitoa tarvitsevasta lapsesta täytetään oma hakemus.

Hakemiseen liittyviä ohjeita saa varhaiskasvatus- ja opetustoimistosta, päiväkodeista sekä kunnanviraston palvelupisteestä.

Paperiset hakemukset palautetaan liitteineen Varhaiskasvatus- ja opetustoimistoon (Hallintotie 2, 21250 Masku). Sijoituspäätökset tekee varhaiskasvatusjohtaja.

HAKEMUKSEN LIITTEET

Mikäli lapsella on erityishoidon tarve (erityisruokavalio, sairaus, kehitysviivästymä tms.) tarvitaan asiantuntijan lausunto, joka toimitetaan varhaiskasvatus- ja opetustoimistoon ennen hoidon alkua.

Jos lapselle haetaan vuorohoitoa, on toimitettava työnantajan todistus vuorotyöstä.

SIIRTOHAKEMUKSET

Mikäli perhe toivoo toista päivähoitopaikkaa lapselleen, he voivat tehdä siirtohakemuksen sähköisenä hakemuksena. Päivähoidon sisäiset siirrot tehdään pääsääntöisesti toimintavuoden alusta (1.8. alkaen). Siirtoa voi anoa ympäri toimintakauden. Siirtohakemus on voimassa 4 kuukautta, jonka jälkeen hakemus tulee uusia.

Siirtoanomuksen voi tehdä myös paperisena, joka toimitetaan Varhaiskasvatus- ja opetustoimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoitoa voi saada lapsi, jonka molemmat huoltajat ovat vuorotyössä tai heidän opiskelunsa ajoittuu iltaan. Vuorohoitoa haettaessa huoltajien tulee esittää todistus vuorotyöstä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaskun kunta
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 14.9.2020