suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Varhaiskasvatus Vantaalla

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaalla varhaiskasvatusta järjestetään päiväkodeissa, perhe- ja ryhmäperhepäivähoidossa, joista perhe voi valita kunnallisen tai yksityisen vaihtoehdon. Varhaiskasvatuspaikkaa haetaan neljä kuukautta ennen tarvetta.

Varhaiskasvatuspalvelut ovat osa Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen toimialaa. Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan.

Kotona hoidettaville lapsille on tarjolla toimintaa varhaiskasvatuksen kerhoissa, avoimissa päiväkodeissa ja asukaspuistoissa.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus - Varhaiskasvatuksen palveluohjauksen sähköposti: varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@vantaa.fi

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksui... - Sähköpostipalvelu laskun maksamiseen liittyviin tiedusteluihin: paivahoitolaskut@vantaa.fi

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksuihin... - Sähköpostipalvelu maksupäätöksiin liittyviin tiedusteluihin: varhaiskasvatuksen.asiakasmaksut@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 20.5.2022