suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Perhon kunta

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Perho
  • Julkinen palvelu

Perhossa varhaiskasvatus on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaista toimintaa, jonka järjestämisestä vastaa varhaiskasvatusjohtaja.

Päivähoitoa tarjotaan perhepäivähoidossa ( 9 perhepäivähoitajaa), päiväkoti Satulinnassa, vuororyhmis Auringonkukassa ja Oksakosken integroidussa pienryhmässä Linnunlaulussa. Kunnassa toimii myös lasten kodeissa työskenteleviä perhepäivähoitajia.

Myös esiopetus ja aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta kuuluvat varhaiskasvatukseen. Esiopetusryhmät ovat Kirkonkylän, Möttösen ja Oksakosken kouluilla. Aamupäiväkerhotoimintaa tarjoaa vuororyhmis Auringonkukka ja iltapäiväkerhot kokoontuvat kouluilla.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Hakeaksesi lapsellesi päivähoito- tai eskaripaikkaa, täytä ja allekirjoita sähköisesti sähköinen hakulomake tai täytä tulostettava lomake ja toimita se Perhon kunnan varhaiskasvatusjohtajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPerhon kunta
Palvelusta vastaaPerhon kunta
Alue Perho
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Perhon kunta
Päivitetty: 5.3.2020