suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Paimiossa toimii yhteensä noin 20 kunnallista perhepäivähoitajaa, jotka hoitavat lapsia omissa kodeissaan. Perhepäivähoidossa lapsi pääsee toimimaan monipuolisessa ja kodinomaisessa ympäristössä. Lapsia hoitaa pääsääntöisesti vain yksi aikuinen, jolla on pienen hoitoryhmän ansiosta hyvät mahdollisuudet oppia tuntemaan lapset hyvin.

Perhepäivähoitopaikkojen toimintaympäristöt vaihtelevat keskustan ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Hae lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta perhepäivähoidosta Wilma-järjestelmän kautta. Tee hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen hoidontarpeen alkua. Mikäli kyseessä on äkillinen työllistyminen tai opiskelunaloitus, voit jättää hakemuksen viimeistään kaksi viikkoa ennen toivottua hoidon alkamista.

Voit tutustua tarkempiin hakuohjeisiin linkistä "Varhaiskasvatukseen hakeminen".

Jos kaipaat lisätietoja perhepäivähoidosta, voit soittaa varhaiskasvatusohjaajalle tai varhaiskasvatuksen palveluneuvojalle näiden puhelinaikoina.

Varhaiskasvatuspäätöksen mukana lähetetään tutustumiskeskustelukaavake, jonka vanhemmat täyttävät. Tutustumiskeskustelu käydään oman hoitajan kanssa ennen lapsen hoidon alkua. Jokaisesta lapsesta laaditaan myös yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma, joka tarkistetaan vuosittain lapsen kasvaessa ja kehittyessä.

Mikäli haet lapsellesi paikkaa yksityiseltä perhepäivähoitajalta, tee hakemus suoraan kyseiselle palveluntuottajalle tämän ohjeistamalla tavalla.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Paimion kaupunki

Palvelusta vastaa

Paimion kaupunki
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 21.5.2024