suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Alle kouluikäisillä lapsilla on oikeus varhaiskasvatukseen, perhepäivähoitoon tai päiväkotihoitoon enintään 10 h/vrk.

Varhaiskasvatusta ohjaa varhaiskasvatuslaki sekä valtakunnallinen ja paikallinen varhaiskasvatussuunnitelma ja muu lainsäädäntö. Jokaiselle lapselle laaditaan yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma. Kasvatusyhteistyön avulla edistetään lapsen hyvinvointia, kehitystä ja oppimista yhdessä lapsen huoltajien kanssa. Liperissä varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus muodostavat joustavan jatkumon, joka takaa kaikille lapsille tasa-arvoisen sekä monipuolisen kasvun- ja oppimisenpolun.

Liperissä on kunnallisia perhepäivähoitajia kunnan eri taajamissa. Perhepäivähoitajan ryhmä on pieni ja toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista leikkiin perustuvaa varhaiskasvatusta. Perhepäivähoidon vahvuuksina ovat läheiset vuorovaikutussuhteet, kodikas ilmapiiri ja lapsen yksilöllinen huomioiminen.

Toimi näin

Tee sähköinen hakemus neljä kuukautta ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa. Palvelusuunnittelija ottaa sinuun yhteyttä ja voitte yhdessä miettiä, mikä on lapsellesi sopiva perhepäivähoitopaikka. Palvelusuunnittelija käy kanssasi myös läpi ennakkoon varatut tunnit ja miten tulet käyttämään ne kuukausittain. Palvelusuunnittelija määrittelee kanssasi varhaiskasvatuksen tarpeen yksilöllisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tuntiperusteinen varhaiskasvatuksen maksu muodostuu ennalta varattujen tuntien perusteella kuukaudessa. Maksun suuruuteen vaikuttaa perheen koko, tulot ja tuntivaraus/kuukausi.

Laskutus tapahtuu maksupäätöksen perusteena olevan tuntivarauksen perusteella.

Toimita tuloselvityslomake liitteineen kahden viikon sisällä varhaiskasvatuksen alkamisesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiperin kunta
Palvelusta vastaaLiperin kunta
Alue Liperi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 1.4.2021