suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasniemen kunta

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Kangasniemi
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa päiväkotien ohella ryhmäperhepäivähoidosta ja perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta. Kangasniemellä perhepäivähoitajat toimivat pääsääntöisesti kirkonkylän alueella.

Kunnallisella perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa eri-ikäistä lasta ja yksi osapäiväho ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Päivähoitopaikkoja voi hakea ympäri vuoden. Lasten päivähoitopaikkaa tulee hakea viimeistään neljä kuukautta ennen hoitopaikan tarvetta. Jos tarpeen alkamista ei voi ennakoida mm. työttömyyden tai opiskelun johdosta, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon alkamista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Kangasniemen kunta

Palvelusta vastaa

Kangasniemen kunta
Tekstistä vastaa: Kangasniemen kunta
Päivitetty: 23.3.2021