suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Järvenpään kaupunki

Varhaiskasvatus perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Järvenpää
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoidolla on tärkeä ja keskeinen asema Järvenpään varhaiskasvatuspalveluissa. Perhepäivähoitajat noudattavat varhaiskasvatus- suunnitelmaa, osallistuvat varhaiskasvatuksen koulutuksiin ja hankkeisiin sekä sitoutuvat Järvenpään kupungin turvallisuusohjeistukseen.

Perhepäivähoitajat ovat joko työsuhteessa kaupunkiin tai ostopalvelu- sopimuksella toimivia perhepäivähoitajia. Päivähoidosta p ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidossa aloittamista.

Lisätietoja varhaiskasvatuksen verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa päiväkotien ohella perhepäivähoidosta. Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kodissa järjestettävää varhaiskasvatusta.

Perhepäivähoitajalla saa olla korkeintaan neljä kokopäivähoidossa olevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoidossa oleva esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan mukaan. Jokaiselle lapselle laaditaan perhepäivähoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Palvelun toteuttaa

Järvenpään kaupunki

Palvelusta vastaa

Järvenpään kaupunki
Tekstistä vastaa: Järvenpään kaupunki
Päivitetty: 2.1.2023