suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lestijärven kunta

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Lestijärvi
  • Julkinen palvelu

Lestijärvellä päivähoitoa järjestetään Kissankellossa joko ryhmäperhepäivä- hoitona tai päiväkotihoitona. Tarpeen mukaan päivähoitoa annetaan myös perhepäivähoitajan tai lapsen kotona. Tiloissamme toimii 8 -paikkainen ryhmäperhepäiväkoti ja 14 -paikkainen päiväkoti. Varhaiskasvatusta järjestetään joko koko- tai osapäivähoitona sekä vuorohoitona iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Myös tilapäistä h ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Päivähoitopaikat ovat haettavana ympäri vuoden. Hakemus on jätettävä pääsääntöisesti neljä kuukautta ennen hoitopaikan tarvetta päivähoidon ohjaajalle. Mikäli päivähoidon tarve ei ole ennakoitavissa ja hoidon tarve johtuu työllistymisestä tai opiskelusta, päivähoitopaikkaa tulee hakea viimeistään kaksi viikkoa ennen hoidon toivottua alkamista. Hakemuslomakkeita saa Kissankellosta ja kunnantalolta

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Lestijärven kunta

Palvelusta vastaa

Lestijärven kunta
Tekstistä vastaa: Lestijärven kunta
Päivitetty: 5.4.2022