suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Varhaiskasvatus kunnallisessa päiväkodissa

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pyhtään kunta
Alue: Pyhtää
Palvelun kieli: suomi

Pyhtään kunnan varhaiskasvatus perustuu kasvatuskumppanuuteen. Sen mukaan lapsen turvallisesta kasvuympäristöstä huolehditaan yhdessä perheen kanssa. Näin tuetaan lapsen myönteistä kasvua ja kehitystä. Kasvatuskumppanuuteen osallistuu yhdessä vanhempien kanssa päivähoidon henkilöstön lisäksi myös muu vanhemmuutta tukeva taho.

Pyhtään kunnassa varhaiskasvatusta tarjotaan perhepäivähoitona tai päiväkotihoitona. Vuorohoitoa järjestetään tarpeen mukaan. Kunnassa on käytössä myös palveluseteli.


Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Sähköisessä asioinnissa voi perhe hakea lapselle päivähoitopaikkaa. Maksulaskurilla voi tehdä arvion tulevasta päivähoitomaksusta. Ensisijaisesti toivotaan käytettävän sähköistä päivähoitohakemusta.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Varhaiskasvatuspalvelut ovst tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille lapsille

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.


Palvelun toteuttaa: 
Pyhtään kunta