suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Varhaiskasvatus kunnallisessa päiväkodissa

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Alle 7-vuotiaat lapsesi voivat saada varhaiskasvatusta kunnallisissa päiväkodeissa kokopäiväisesti, osapäiväisesti tai osaviikkoisesti perheesi tarpeen mukaan.

Lapsiryhmien koko vaihtelee lasten iän ja erityistarpeiden mukaan. Yleisimmät ryhmät ovat alle 3-vuotiaiden ryhmiä ja 3-5-vuotiaiden ryhmiä.

Tarjolla on myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin avoinna olevia päiväkoteja, jotka on tarkoitettu vuorotyötä tekevien perheiden lapsille.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Hae lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa) kunnalliseen päiväkotiin sähköisellä hakemuksella.

Jätä hakemuksesi neljä (4) kuukautta ennen toivomaasi aloitusaikaa. Jos työllistyt äkillisesti tai saat opiskelupaikan lyhyellä varoitusajalla tai muusta syystä varhaiskasvatuspaikan tarve ei ole ollut ennakoitavissasi, jätä hakemus viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen kuin lapsesi tarvitsee paikan.

Palveluohjaustiimi käsittelee jättämäsi hakemuksen ja on sinuun yhteydessä, kun lapsellesi löytyy sopiva varhaiskasvatuspaikka.

Voit myös tiedustella vapaita paikkoja soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen, sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi tai asioimalla palveluohjauksessa Oulu10:ssä. Sovi tapaamisaika palveluohjaukseen.

Lisätietoja voit katsoa myös linkistä ”Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta”.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Päivähoitomaksu määräytyy perheen koon, bruttotulojen ja lapselle valitun kuukausittaisen hoitotuntimäärän mukaan. Katso lisätietoja maksuista linkistä ”Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut”.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 16.3.2022