suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muhoksen kunta

Varhaiskasvatus kunnallisessa päiväkodissa

  • Palvelu
  • Muhos
  • Julkinen palvelu

Muhoksella toimii kaksi päiväkotia: keskustan alueella Koivulehdon päiväkoti ja Päivärinteen alueella Päivärinteen päiväkoti. Lasten vuorohoitoa järjestetään Koivulehdon päiväkodissa, jonka Katajat-vuorohoitoryhmä on auki lasten hoidon tarpeen mukaan ympäri vuorokauden. Avointa varhaiskasvatustoimintaa järjestetään Koivulehdon päiväkodissa. Esiopetusta ja sitä täydentävää varhaiskasvatusta järjest ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Hakeaksesi varhaiskasvatuspaikkaa täytä sähköinen varhaiskasvatushakemus. Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Verkkosivuilla on myös täytettävä lomake, jonka voi palauttaa joko päiväkotiin tai kunnanviraston asiointipisteeseen, varhaiskasvatustoimistoon osoitettuna. Varhaiskasvatuspalveluihin voit hakea ympäri vuoden.

Mikäli varhaiskasvatuksen tarve tulee äkillisesti johtuen esim. työllistymisestä, opiskelusta tai muusta koulutuksesta, täytä ja toimita hakemus mahdollisimman pian. Hakemus tulee toimittaa kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon alkua.

Hakemus on voimassa yhden (1) vuoden hakemuksen jättöpäivästä alkaen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Jokaisella alle kouluikäisellä lapsella on oikeus saada varhaiskasvatusta, johon osallistumisesta vanhemmat päättävät. Koulun aloitusta edeltävään esiopetukseen osallistuminen on velvoittavaa.

Vuorohoitoa tarvitsevat esioppilaat sijoittuvat Koivulehdon päiväkotiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Muhoksen kunta

Palvelusta vastaa

Muhoksen kunta
Tekstistä vastaa: Muhoksen kunta
Päivitetty: 9.3.2022