suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lopen kunta

Varhaiskasvatus kunnallisessa päiväkodissa

  • Palvelu
  • Loppi
  • Julkinen palvelu

Lopella on kolme alueellista päiväkotia – Kirkonkylän päiväkoti Satakieli, Launosten päiväkoti Sirkus ja Läyliäisten päiväkoti Pellava. Lopella huoltajat voivat valita tarvitsemansa hoitotuntien määrän riippumatta huoltajien työ- tai opiskelutilanteesta.

Alle 7-vuotias lapsesi voi saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ympäri vuoden hoidon tarpeen alkamisen mukaan. Hakemus on kuitenkin tehtävä neljä (4) kuukautta ennen hoidon tarvetta tai mikäli kyseessä on työllistyminen, koulutus tai opinnot, mahdollisimman pian, viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLopen kunta
Palvelusta vastaaLopen kunta
Alue Loppi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lopen kunta
Päivitetty: 9.3.2022