suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kouvolan kaupunki

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Kouvola
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan yhteistyössä huoltajien kanssa varhaiskasvatussuunnitelma, jossa on sovittu lapsen kasvatukselle ja opetukselle asetettavista tavoitteista.

Varhaiskasvatusta järjestetään valtakunnallisten varhaiskasvatussuunnitelman perusteiden (VASU) ja Kouvolan kaupungi ...

Toimi näin

Hae varhaiskasvatuspaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Jokaisella lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen sen kuukauden alusta, kun hän täyttää yhdeksän kuukautta. Oikeus jatkuu lapsen oppivelvollisuuden alkuun asti.

Varhaiskasvatuspaikkoja on kaupungin omissa ja yksityisissä päiväkodeissa sekä perhepäivähoidossa. Voit hakea lapselle varhaiskasvatuspaikkaa joko sähköisesti tai tulostettavalla lomakkeella.

  • Jätä hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen toivottua alkamispäivää.
  • Jos varhaiskasvatuspaikan tarve on äkillinen työllistymisen, opiskelun tai koulutuksen takia, järjestelyaika on kaksi viikkoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen sen kuukauden alusta, kun hän täyttää 9 kuukautta. Oikeus jatkuu lapsen oppivelvollisuuden alkuun asti.

Tausta ja lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen yhtenä toimintamuotona on päiväkotitoiminta, jota järjestetään päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää hänen hyvinvointiaan. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkodissa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä.

Palvelun toteuttaa

Kouvolan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kouvolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kouvolan kaupunki
Päivitetty: 12.3.2024