suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Varhaiskasvatus kaupungin päiväkodissa

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalla on 18 julkista päiväkotia. Päiväkodit ovat eri kokoisia, kaksi - seitsemän ryhmäisiä. Lapsiryhmät muodostuvat lasten iän tai palvelutarpeen mukaan.

Lapsia kaupungin varhaiskasvatuksen piirissä on yhteensä n. 1500. Kangasalla on tarjolla varhaiskasvatuspalveluita sekä kokoaikaisesti että osa-aikaisesti. Kangasalla on käytössä varhaiskasvatuslain mukaisesti subjektiivinen varhaiskasvatusoikeus 20 tuntia viikossa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuksessa lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Kangasalan varhaiskasvatussuunnitelma on nähtävillä varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.

Päiväkotiin haetaan täyttämällä kaupungin nettisivulla varhaiskasvatuksen sähköinen hakemus. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta siitä, kun hakemus on saapunut kaupunkiin. Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden.

Varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Mikäli työllistymisestä tai opintopaikan saamisesta johtuva hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Lisätietoja saat varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta, puh. 040 133 6327

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Alle 7-vuotiaille lapsille.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 8.3.2019