suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Euran kunta

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Eura
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus on jokaisen lapsen oikeus. Varhaiskasvatuksen tehtävänä on edistää lasten kokonaisvaltaista kasvua, kehitystä ja oppimista yhteistyössä huoltajien kanssa. Varhaiskasvatus on lasten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävä ja syrjäytymistä ehkäisevä palvelu.

Varhaiskasvatuksessa opitut tiedot ja taidot vahvistavat lasten osallisuutta sekä aktiivista toimijuutta yhteiskunnassa. Lisä ...

Toimi näin

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen tarpeen alkamista. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve johtuu työllistymisestä, opinnoista, koulutuksesta tai muutosta kuntaan työn tai opintojen takia, varhaiskasvatuspaikkaa on haettava niin pian kuin mahdollista. Kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.

Päätös varhaiskasvatuspaikasta lähetetään huoltajalle sähköisesti, mikäli huoltaja on antanut luvan päätöksen sähköiseen välitykseen. Päätöksen yhteydessä huoltaja saa sähköisesti myös “Tervetuloa varhaiskasvatukseen”-paketin, jossa on tietoa ja lomakkeita varhaiskasvatuksen aloittamisesta. Tästä syystä on tärkeää merkitä hakemukseen sähköpostiosoite.

Palvelun toteuttaa

Euran kunta

Palvelusta vastaa

Euran kunta
Tekstistä vastaa: Euran kunta
Päivitetty: 17.10.2023