suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäiviksi hoitoon sen lisäksi, että hänellä on hoidossa enintään neljä lasta kokopäiväisesti.

Tohmajärvellä toimii useita omassa kodissaan työskenteleviä perhepäivähoitajia eri puolella kuntaa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan.

Toimi näin

Hae perhepäivähoitoa ensisijaisesti sähköisesti eDaisy-ohjelmassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta sähköisen hakemuksen tekemiseen, voit myös tulostaa paperisen hakemuksen Tohmajärven varhaiskasvatuksen kotisivuilta. Paperisia hakemuksia saat myös varhaiskasvatuksen toimistosta. Palauta paperinen hakemus varhaiskasvatuksen päällikölle tai toimistoon.

Tee jokaisesta perhepäivähoitoon hakevasta lapsesta erillinen hakemus. Tee varhaiskasvatushakemus heti, kun haet koulutukseen tai opiskelemaan, teet työpaikkahakemuksen, valmistelet muuttoa Tohmajärvelle tai olet palaamassa töihin esimerkiksi hoitovapaan jälkeen. Edellä mainitut eivät ole äkillisiä hoidontarpeita, vaan ennakoituja ja suunniteltuja. Voit aina peruuttaa hakemuksen, mikäli lapsesi ei tarvitsekaan hoitopaikkaa.

Jos lapsellasi on jo kunnallinen hoitopaikka ja haluat hänelle siirron toiseen kunnalliseen hoitopaikkaan, uutta varhaiskasvatushakemusta ei tarvitse täyttää. Tässä tapauksessa ota yhteys varhaiskasvatuksen päällikköön.

Kun lapsellesi järjestyy perhepäivähoitopaikka, saat siitä päätöksen eDaisyyn. Päätöksen saatuasi toimita tuloselvitystiedot sähköisesti varhaiskasvatusmaksun määrittämistä varten kahden kuukauden sisällä hoidon aloittamisesta. Mikäli et toimita asianmukaisia tuloselvityksiä määräaikaan mennessä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu, kunnes toimitat tulotiedot.

Varhaiskasvatuksessa on käytössä tuntiperusteinen laskutus. Arvioi lapsesi hoitopäivien yhteenlaskettu tuntimäärä kuukaudessa jo hakemusta tehdessäsi.

Esikoululaisen osapäivähoitoon ei järjestetä erillisiä koulukyytejä, vaan koulukuljetuksessa kuljetaan normaalin kuljetusaikataulun mukaisesti esiopetukseen ja/tai esiopetuksen jälkeen kotiin. Maksuton esikoululaisen koulukuljetus järjestetään niille esikoululaisille, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 15.10.2021