suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäisille tarjotaan esiopetusta täydentävä varhaiskasvatuspaikka ensisijaisesti samasta päiväkodista, jossa hänellä on esiopetuspaikka. Esiopetusikäinen voi kuitenkin osallistua esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen perhepäiväkodissa, jos hoitopaikkaa ei jostain syystä voida osoittaa päiväkodista. Tällaisia syitä voivat olla esimerkiksi kuljetukset esiopetukseen.

Toimi näin

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea hoitopaikkaa perhepäivähoidosta seuraavan syksyn 1.8. alkavalle toimintakaudelle. Hakuviikon ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla tarkemmin alkuvuodesta.

Voit hakea hoitopaikkaa perhepäivähoidosta myös ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ tai opiskelu) hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus sähköisesti verkossa tai toimita paperinen hakulomake varhaiskasvatuksen toimistoon. Keskustele etukäteen varhaiskasvatuksen palveluohjaajan kanssa, jos haluat hakea perhepäivähoitopaikkaa esiopetusikäiselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetusikäinen voi osallistua esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen perhepäiväkodissa, jos hoitopaikkaa ei jostain syystä voida osoittaa päiväkodista.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021