suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Jos esiopetukseen osallistuvalla lapsella on oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen (yli 20 tuntia viikossa), niin hän voi esiopetuksen lisäksi saada sitä täydentävää varhaiskasvatusta. Lapsella on oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen, jos huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti tai opiskelevat päätoimisesti tai toimivat yrittäjinä. Suurin osa esiopetusikäisistä lapsista tarvitsee esiopetuksen lisäksi myös sitä täydentävää varhaiskasvatusta. Tuolloin esiopetus tapahtuu yleensä päiväkotien kokopäiväryhmissä.

Toimi näin

Esiopetushakemus täytetään sähköisesti varhaiskasvatuksen nettisivuilla. Samassa hakemuksessa voi ilmoittaa täydentävän varhaiskasvatuksen tarpeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Esiopetus, 4 tuntia päivässä, on ilmaista. Sitä täydentävästä varhaiskasvatuksesta määritellään asiakasmaksu. Kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät prosenttiosuutena perheen bruttotuloista. Maksuun vaikuttavat perheen koko, tulot ja lapsen hoitoaika. Maksujen määräytymisestä on tarkemmin tietoa varhaiskasvatuksen nettisivuilla.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUlvilan kaupunki
Palvelusta vastaaUlvilan kaupunki
Alue Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 14.6.2021