suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Toholammin kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Toholampi
  • Julkinen palvelu

Maksutonta esiopetusta tarjotaan neljä tuntia päivässä. Jos lapsi tarvitsee tämän lisäksi varhaiskasvatusta, hoito järjestetään tarpeen mukaan. Esiopetukseen osallistuvien lasten maksuttoman esiopetuksen ulkopuolinen hoito voidaan lapsen hoitoajoista riippuen myös muualla kuin esiopetuspaikassa. Maksuttoman esiopetuksen lisäksi perheillä ei ole subjektiivista päivähoito-oikeutta.

Lisätietoja anta ...

Toimi näin

Jos lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta maksuttoman esiopetuksen lisäksi tekevät huoltajat hakemuksen wilmassa. Lisätietoja saa varhaiskasvatuksen johtajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Toholammin kunta

Palvelusta vastaa

Toholammin kunta
Tekstistä vastaa: Toholammin kunta
Päivitetty: 9.1.2023