suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta/ päivähoitoa, lapsen esiopetus järjestetään pääsääntöisesti päiväkotien yhteydessä toimivissa esiopetusryhmissä. Esiopetus on maksutonta, mutta esiopetustuntien (19h/vk) ylittävä varhaiskasvatus on maksullista.

Kun lapsi ilmoitetaan esiopetukseen, tulee hakea myös varhaiskasvatuspaikkaa (päivähoitopaikkaa) mikäli sellaiseen on tarve.

R ...

Toimi näin

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisesti https://raahe.daisynet.fi/eDaisy

Päivähoitopaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla päivähoitopaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan.

Mikäli päivähoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hoitopaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päiväkotien johtajat tekevät päätökset hoitopaikoista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 14.6.2021