suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Kuusivuotiaiden esiopetus on järjestetty Laukaassa yhdessä päivähoidon ja opetustoimen kanssa siten, että päivähoitoa tarvitsevat lapset saavat esiopetusta päiväkodeissa ja muut koulujen erillisissä esiopetuksen ryhmissä. Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä koulujen toiminta-aikoina.

Laukaassa päivähoitoa tarvitsevat esikoululaiset sijoittuvat päiväkotien esiopetusryhmiin. Opetuksen jälke ...

Toimi näin

Voit hakea päivähoitopaikkaa esiopetusikäiselle sähköisellä päivähoitohakemuksella tai tulostettavalla lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen päiväkotihoitoon voit hakea erillisellä lomakkeella. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja esiopetusikäisten päivähoidosta saat varhaiskasvatuksen verkkosivulta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 14.6.2021