suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laihian kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Laihia
  • Julkinen palvelu

Laihialla esiopetusyksikköinä ja samanaikaisesti päiväkoteina toimivia paikkoja ovat Hulmin ja Vallinmäen päiväkodit ja Rauhalan esiopetusyksikkö. Esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset pyritään sijoittamaan niin, että lapsen päivä pysyy eheänä kokonaisuutena eikä taksikyytejä tarvita. Alakouluista Isonkylän, Rauhalan ja Perälän kouluilla on esiopetusta. Näillä kouluilla lapsella on mahdollisuus jäädä esiopetuksen jälkeen (tai aamuisin) varhaiskasvatuksen alaiseen leikkitoimintaan, joka on koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan kaltaista toimintaa.

Toimi näin

Lisätietoja saat varhaiskasvatustoimistosta ja kunnan kotisivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Lasten päivähoidosta perittävät maksut perustuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoitukseen indeksillä tarkistetuista varhaiskasvatuksen asiakasmaksuista. Leikkitoiminnasta peritään perheen tuloista riippumaton maksu.

Maksut määräytyvät prosenttiperusteisesti perheen koon ja tulojen mukaan.

Lisätietoja kunnan kotisivuilta sekä varhaiskasvatustoimistosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaihian kunta
Palvelusta vastaaLaihian kunta
Alue Laihia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laihian kunta
Päivitetty: 14.6.2021