suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Inarin kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Inari
  • Julkinen palvelu

"Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä (19 tuntia viikossa). Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko haetaan kotiin, he voivat osallitua koulun iltapäivätoimintaan tai lapselle voidaan hakea vuorohoitopaikkaa päiväkodista iltapäiväksi.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena."

Toimi näin

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen jälkeen päivähoitoa iltapäivisin, vanhempien tulee hakea päiväkotipaikkaa (vuorohoitoa) lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista. Äkillisissä tilanteissa päivähoitopaikkaa on haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen päivähoidon aloittamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInarin kunta
Palvelusta vastaaInarin kunta
Alue Inari
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Inarin kunta
Päivitetty: 14.6.2021