suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Esiopetusikäinen lapsi voi tarvittaessa saada maksullista varhaiskasvatusta aamu- ja iltapäivisin ennen ja jälkeen maksuttoman esiopetuksen. Varhaiskasvatus tarjotaan pääasiassa samassa ryhmässä, jossa esiopetuskin tapahtuu.

Toimi näin

Helmikuussa on keskitetty hakuviikko, jolloin voit hakea varhaiskasvatusta myös esiopetusikäiselle seuraavan syksyn 1.8. alkavalle toimintakaudelle. Hakuviikon ajankohta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla tarkemmin alkuvuodesta.

Voit hakea hoitopaikkaa myös ympäri vuoden neljä kuukautta ennen hoidon aloittamista. Yllättäen tulleen hoidontarpeen vuoksi (työ tai opiskelu) hakuaika on kaksi viikkoa. Täytä hakemus sähköisesti verkossa tai toimita paperinen hakulomake varhaiskasvatuksen toimistoon.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 23.9.2021