suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Esiopetus ja sitä täydentävä varhaiskasvatus (päivähoito) muodostavat yhtenäisen lapsen kasvua ja oppimista tukevan kokonaisuuden. Varhaiskasvatuksen hyvä alku tukee myös turvallista esiopetuksen aloitusta. Lisätietoa päivähoitopaikoista ja ryhmistä on varhaiskasvatuksen verkkosivuilla.

Esiopetusta täydentävään päivähoitoon haetaan sähköisellä lomakkeella, johon on linkki ja ohjeet varhaiskasvatuksen verkkosivuilla. Siellä on myös esimerkiksi maksutaulukot sekä muuta tietoa ja ohjeita.

Toimi näin

Täytä kunnan varhaiskasvatuksen verkkosivuilla oleva sähköinen lomake, jolla haet päivähoitopaikkaa esiopetukseen tulevalle lapsellesi. Lomakkeen täyttäminen edellyttää sähköistä tunnistautumista esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Verkkosivuilla on myös ohjeet lomakkeen täyttämiseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 4.5.2021