suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Naantalin kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille

  • Palvelu
  • Naantali
  • Julkinen palvelu

Naantalissa saa esiopetusta päiväkodeissa ja kouluissa. Lapsen on mahdollista saada täydentävää varhaiskasvatusta esiopetuksen jälkeen ja ennen sitä. Täydentävä varhaiskasvatus järjestetään samassa paikassa kuin esiopetus.

Vaihtoehdot esioppilaan varhaiskasvatukselle ovat enintään 20 tuntia/viikko tai 20 - 35 tuntia/viikko.

Toimi näin

Jos esiopetuspaikkaa haettaessa lapsi ei ole varhaiskasvatuksessa ja tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää varhaiskasvatusta, varhaiskasvatustoimintaan haetaan ja esiopetukseen ilmoittaudutaan Wilma Varhaiskasvatus -toiminnanohjausjärjestelmän kautta.

Ohjeet varhaiskasvatushakemuksen, esiopetukseen ilmoittautumiseen ja Wilma-tunnuksen tekemiseen löydät asioi sähköisesti-kohdasta.

Päiväkoti- ja perhepäivähoidon hakemus tulee tehdä viimeistään neljä kuukautta ennen lapsen varhaiskasvatuksen tarpeen alkamista. Hakemus on voimassa kuusi kuukautta. Erityisissä kiireellisissä tilanteissa (esimerkiksi äkillinen työllistyminen) varhaiskasvatuspaikka järjestetään kahdessa viikossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Naantalin kaupunki

Palvelusta vastaa

Naantalin kaupunki
Tekstistä vastaa: Naantalin kaupunki
Päivitetty: 20.4.2023