suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turun kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Turku
  • Julkinen palvelu

Kun lapsesi tarvitsee vuorohoitoa työ- tai opiskeluaikojesi vuoksi, Turun kaupunki järjestää sitä iltaisin, viikonloppuisin tai ympäri vuorokauden. Vuoropäiväkodit sijaitsevat eri puolilla Turkua.

Toimi näin

Tee hakemus sähköisesti. Jos sähköinen asiointi ei onnistu, voit täyttää tulostettavan lomakkeen ja lähettää sen. Voit tuoda hakulomakkeen myös varhaiskasvatuksen asiointipisteelle Kauppatorin Monitoriin. Jos tarvitset apua lomakkeen täytössä, voit soittaa, tai tulla käymään asiointipisteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoitoa järjestetään niille lapsille, joiden varhaiskasvatussopimukseen on kirjattu vuorohoidon tarve. Kun haet vuorohoitopaikkaa, toimita liitteenä todistus työvuoroista tai opiskelun ajankohdasta.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Turun kaupunki

Palvelusta vastaa

Turun kaupunki
Tekstistä vastaa: Turun kaupunki
Päivitetty: 22.3.2023